|

TESTIMONIALE

Consider că este necesar să conștientizăm pericolele la care ne expunem mâncând dezordonat și având un stil de viață nesănătos. Elevii își doresc foarte mult să aibă succes în viață, dar succesul nu presupune doar să învățați foarte mult și să munciți pe brânci. Pentru a putea ajunge la succes aveți nevoie și de sănătate, atât mentală cât și fizică. Nu putem avea succes în viață cu o singură componentă. Trebuie să fim impliniți pe toate planurile, personal, școlar, în carieră. Pentru a fi fericiți trebuie să fiți neapărat și sănătoși, iar pentru a fi sănătoși trebuie să facem sport, să nu consumăm tutun, alcool, droguri, să avem un stil de viață sănătos , și fix acestea sunt punctele pe care le-a atins prezentarea Stil de viață sănătos”.

Elena MIRON

Profesor Coordonator, CN Pedagogic „Spiru Haret” Focșani

Activitatea a trezit interesul elevilor, în mod special, prin datele statistice care demonstrează că 4,4 milioane de persoane fumează zilnic, ceea ce înseamnă o medie mai mare decât cea europeană. Elevii nu știau că există situații de deces și în cazul fumatului pasiv. Informațiile prezentate de doamna farmacist au detaliat implicațiile fumatului asupra diverselor organe interne, ceea ce a ridicat întrebări din partea elevilor. 

În urma discuțiilor cu elevii, impactul rezultat din participarea la activitate a fost deosebit, prin bogăția de informații și experiența de viață de care au beneficiat. Elevii au primit diplome de voluntar pentru implicarea în activitate.

Considerăm că astfel de activități sunt necesare pentru educația și pentru sănătatea elevilor. Vă mai așteptăm!”

Monica FLUȚĂR

Profesor Coordonator, Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu ",București

Vă mulțumim pentru oportunitatea desfășurării activității de astăzi, ”Stil de viață sănătos”, în cadrul liceului nostru. Subiectul a fost de mare interes în rândul elevilor noștri, drept urmare au participat 70 de elevi din clasele IX -XII, iar dintre aceștia, 12 au susținut prezentări – orale, Power Point, colaje. Chiar dacă doar una dintre doamnele profesoare de biologie ale școlii noastre a fost prezentă, ambele au coordonat, anterior, elevii. Acestea au fost Stoian Mirela și Danea Sanda. Elevii și profesorii prezenți s-au arătat dornici să afle cât mai multe lucruri utile în lupta anti-fumat, mai ales că în public se aflau fumători care și-au recunoscut viciul și au constatat că trebuie să ia măsuri pentru stoparea dependenței pentru întoarcerea în timp util la un corp sănătos, înainte ca tututnul să provoace daune ireparabile. Totul a decurs foarte bine, prezentarea doamnei farmacist a fost extrem de interesantă, iar prezentările elevilor au respectat tema și timpul alocat.  

Activitatea de astăzi a fost o reușită, lucru pentru care vă mulțumim, dar și pentru disponibilitate și surprizele pregătite cu grijă, și vă mai așteptăm pe la noi și cu dezbaterea altei teme de interes pentru tineri.” 

Laura POPA

Profesor Coordonator, LT “Alexandru Marghiloman” Buzău

Evenimentul organizat de către Oameni și Companii la Colegiul “Ștefan Odobleja” Craiova, marți 27 noiembrie 2018, în cadrul programului “Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă ”, ne-a ajutat să întâlnim atât parteneri Farmexpert, Alphega și Antibiotice, cât și potențiali colaboratori. Au participat un număr de 95 de elevi de la clasele a IX-a G, a X-a A, a X-a C, a X-a F, a XI-a A, însoțiți de opt cadre didactice. Eleva Vlădășel Cristina, clasa a X-a C, a pregătit prezentarea cu titlul “Alimentație sănătoasă. Alegeri sănătoase.

Calitatea prezentărilor, diversitatea unor teme de interes şi actualitate, prezenţa unor vorbitori care ştiu să atragă elevii ne-au ajutat în vederea formării de comportamente sănătoase, corecte și responsabile. Materialele puse la dispoziție: carnetele și pliante cu informații despre proiect, diplome de participare, prezența specialiștilor pentru întrebări și răspunsuri, a fost de mare interes pentru elevii noștri.

Multumiri organizatorilor!”

Ileana DOGARU

Director Adjunct, Colegiul „Ştefan Odobleja” Craiova

Vă mulțumim că ați ales să realizați în cadrul liceului nostru această activitate. Consider că este foarte importantă pentru liceeni și că prin prezentarea dumneavoastră, cu ajutorul materialele informative aduse, v-ați atins scopul de a informa elevii. Principalul obiectiv, acela de informare, a fost atins. Sper ca cei prezenți să transmită  mai departe ceea ce au aflat astăzi. Vreau să le mulțumesc și colaboratorilor dumneavoastră, de la Alphega, pentru prezentarea detaliată cu care au venit. Aspectele informative cât și cele statistice impresionează. Reacția auditoriului la partea statistică a fost superbă, când au văzut care sunt consecințele. Eu consider activitatea foarte reușită și vă mai aștept și cu alte ocazii.”

Ion HUȚANU

Director, Liceul Economic “Octav Onicescu” Botoșani

Din păcate, nu am participat la activitatea respectivă, dar vă împărtășesc din impresiile profesorilor coordonatori și ale profesorilor participanți la activitatea cu tema Stil de Viață Sănătos”. Profesorii au considerat ca puncte forte ale activității următoarele aspecte: buna organizare; complexitatea informațiilor; faptul că printre invitați s-a numărat și un farmacist, deci un specialist; faptul că au fost implicați și elevii, atât la fața locului, cât și prin intermediul concursului; faptul că s-au distribuit materiale informative, ce sunt de un real folos atât pentru elevi, cât și pentru profesorii-diriginți.

Ca atare, vă mulțumim pentru colaborare și vă așteptăm cu o nouă activitate și în semestrul al II-lea!”

Prof. POP CONSUELA

Director Adjunct, CN Unirea TG. MUREȘ